top of page
Search
  • Gothenburg Megagames

GothCon 2018 - Watch the Skies


Gothenburg Megagames gästar GothCon XLII med superpopulära spelet Watch the Skies.

Om spelet

Året är 2025 Jorden är ett politiskt komplext system. Det var det redan innan rapporter började komma om okända farkoster i skyn 1959. Hittills har det gått att avfärda som enskilda stollar, men snart går det inte att dölja faktumet för invånarna längre. Kidnappningar börjar bli vanligare. Vi är inte ensamma i universum, men är deras avsikter fredliga eller handlar det om en invasion?

Watch the Skies är ett megagame som utspelar sig över hela planeten samtidigt. Spelarna är uppdelade i ett lag för varje nation (och ett alien-lag) som spelar ett högt politiskt och militärt spel med och mot varandra – ständigt bevakade av media. Ska ni arbeta tillsammans för att behålla lugnet eller blir frestelsen för stor att skaffa sig teknologiska, militära och ekonomiska fördelar? Varje lag har fyra funktioner. En nationell ledare, en utrikesminister, en forskningschef och en militär befälhavare. Tillsammans ska ni se till att ert land går bra. Ni behöver befolkningens stöd och det påverkar ni genom att hantera kriser, ta militära vinster samt nå framgång inom forskning och ekonomi. Varje person i laget har en diger agenda varje runda. Den militära befälhavaren är den enda som får besöka världskartan och göra truppförflyttningar. Forskningschefen ska säkerställa att ny teknologi används för att främja nationens agenda. Utrikesministern hanterar det säkerhetspolitiska läget genom FN:s säkerhetsråd. Den nationella ledaren är ansvarig för att hålla ihop helheten, ekonomin, spionnätverket och relationen med andra nationers ledare. Spelet bygger på problemlösning, spelarinteraktion och en hel del humor. Reglerna ger en grund för hur spelet ska spelas, men det finns stort utrymme för improvisation och egna idéer om hur ni vill använda era resurser för att nå era mål.

Nationerna

Brasilien, Frankrike, Indien, Japan, Kina, Ryssland, Storbritannien och USA är de nationer som ni kommer att kunna spela. Spelet utspelar sig 2025 så nationerna har den politiska struktur som de har idag men ni behöver inte ta hänsyn till specifika politiska personers agendor. Allt står i er nations sammanfattning som skickas ut med reglerna två veckor innan spel. Varje nation är ett lag med 4 spelare.

Endast för deltagare på GothCon!

Vi tar ingen avgift för deltagande men det är SUPERVIKTIGT att du BOKAR in dig via länken nedan så att du har en bekräftad plats. Du måste också ha en biljett till GothCon. Har du inte det så ta kontakt med oss så hjälper vi dig!

Åldersgräns

Vi har en åldersgräns på 16 år för detta spel


110 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page