top of page
Search
  • Gothenburg Megagames

Megagames runt om i världen


Gothenburg Megagames är så klart långt ifrån de enda som spelar megagames. Vi var inte heller först i Sverige när vi drog igång 2017. Gamemakers Malmö var först med att börja köra megagames för privatpersoner några år tidigare och inom högskolan har det spelats megagames, till exempel på Försvarhögskolan. Sverige var däremot ganska sena på bollen. I England har det nämligen spelats megagames sedan början av 1970-talet.

Megagame Makers UK är den äldsta megagame-organisationen i världen och de har producerat en enorm mängd spel. Över hela Storbritannien finns idag en mängd arrangörer och speldesigners. Vi samarbetar med till exempel Horizon Megagames och Stone, Paper, Scissors.

De senaste 4-5 åren har megagames tagit fart ordentligt och det spelas flitigt över hela världen, främst i Storbritannien och USA. Om du vill hålla dig uppdaterad är den här kalendern ett bra ställe att börja på. Den innehåller majoriteten av de spel som spelas och är tillgängliga för allmänheten.


51 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page